Norwegian stopt op Oslo-Rygge

Een Norwegian Boeing 737 (Beeld © Hans Olav Nyborg/Norwegian)

Een Norwegian Boeing 737 (Beeld © Hans Olav Nyborg/Norwegian)

27 augustus 2011 | De Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian stopt op vliegveld Oslo/Moss-Rygge. Dit kan nadelig zijn voor wie uit Nederland of België door wil reizen in Scandinavië.

Norwegian zag drie jaar geleden veel kansen voor het civiel-militaire vliegveld Rygge, maar stelt nu vast dat het hier niet kan concurreren met Ryanair. De Ierse prijsstunter heeft met 43 verbindingen 80 procent van de vluchten vanaf Rygge in handen, tegen zes lijndiensten van Norwegian.

De stap van Norwegian kan nadelig zijn voor wie wil doorreizen binnen Scandinavië. Alhoewel de maatschappij zelf niet vanuit of bij de Benelux naar Rygge vliegt, doet Ryanair dit wel vanaf Brussels-Charleroi en Frankfurt-Hahn. Het was daarna mogelijk om vanaf Rygge met Norwegian door te vliegen naar onder meer Bergen, Bodø, Tromsø en Trondheim.

Vanaf Schiphol kun je met Norwegian nog wel gewoon naar Oslo-Gardermoen, het internationale hoofdvliegveld van de Noorse hoofdstad waarop Norwegian zich vanaf begin 2012 volledig gaat concentreren. Rygge ligt 75 kilometer ten zuiden van Oslo.

© 2011 Marcel Burger voor Wereldwijzerzweden.net