Tot 4 april: supersale bij SAS

Een Canadair CRJ-900 van SAS. Tussen de Benelux en Zweden vliegt de maatschappij vooral met Boeing 737's. (Beeld © SAS Group)

Een Canadair CRJ-900 van SAS. Tussen de Benelux en Zweden vliegt de maatschappij vooral met Boeing 737's. (Beeld © SAS Group)

25 maart 2012 | SAS Scandinavian Airlines, partner van Wereldwijzerzweden.net, houdt nog tot 4 april een zogenoemde Supersale: met een miljoen vliegtickets die goedkoper zijn dan normaal op geselecteerde bestemmingen.

Dat meldde de luchtvaartmaatschappij in een persbericht. Net als KLM biedt SAS je een stoelkeuze bij het inchecken en kun je relatief veel bagage meenemen (23 kilo). Maar SAS maakt ook enkele reizen aantrekkelijk, zodat je bijvoorbeeld voor een paar euro meer gemakkelijk door Scandinavië kunt hoppen.

Denk eens aan Amsterdam of Brussel naar Kopenhagen, vervolgens naar Oslo, verder naar Stockholm en hop naar Helsinki. Of reis vanuit Oslo of Stockholm naar het noorden van de Scandinavische landen en bespaar zo reistijd. Sta je in no-time nog op de ski’s in het voorjaar, want in Noord-Zweden en Noord-Noorwegen zijn de pistes nog wit.

24-uursgarantie geld terug
Nog een extra voordeeltje bij SAS: mocht je al boeken, maar wijzig je je plannen of wil je een dagje later terug, dan krijg je je geld terug mits je dit in de eerste 24 uur na boeken van de reis hebt bepaald. Doe je dat later, dan betaal je circa 55 euro omboekingskosten plus het eventuele verschil voor het nieuwe ticket.

Ook de auteur van Wereldwijzer Zweden heeft al eens gebruik van gemaakt van zowel de 24-uurgarantie voor geld terug als voor herboeken. Immers, reizen in Scandinavië is zo leuk, dat er altijd wel een goede aanleiding is om je plannen aan te passen. Al is het maar om op het meest zonnige plekje van de streek van het voorjaar of de zomer te genieten.

© 2012 Marcel Burger voor Wereldwijzerzweden.net