Småland heeft beste Zweedse museum 2012

Växjö, Småland, Sweden (Sverige)
Centrum van Växjö (Beeld © Marcel Burger)

30 maart 2012 | Kulturparken Småland in Växjö is uitgeroepen tot het museum van het jaar 2012 in Zweden. Samen met het maritiem museum in Karlskrona en het zeevaartmuseum in Göteborg dong het mee naar de titel. Donderdagavond werd bekend dat Kulturparken als eerste eindigt.

Smålands museum is het oudste Zweedse provinciemuseum, geopend in 1885. Je kunt er voorwerpen zien van de steentijd tot sieraden van operazangeres Christina Nilssons. Permanente exposities worden afgewisseld met tijdelijke, aantrekkelijke tentoonstellingen. Denk aan designstoelen, glaswerk of speciale thema’s. Het nationaal glasmuseum van Zweden heeft ook zijn plek in Smålands Kulturpark, dat buiten de vaste locatie tevens de stoomtrein Thor en de kasteelruïne van Kronoberg beheert.

Info: www.kulturparkensmaland.se

© 2012 Marcel Burger voor Wereldwijzerzweden.net