Internationaal stripfestival Stockholm, 26 – 29 april

Festivalaffiche Stockholm Internationella Seriefestival 2012 (Beeld © David Liljemark)

Festivalaffiche Stockholm Internationella Seriefestival 2012 (Beeld © David Liljemark)

19 april 2012 | Het Kulturhuset in Stockholm is 26 tot 29 april het kloppend hart van het eerste internationale stripfestival van Stockholm.

Althans, onder die naam. Want eigenlijk bestond Stockholms Internationella Seriefestival, zoals het in het Zweeds officieel heet, al dertien jaar als [spx] – small press expo. De organisatie hoopt dat met de naamswijziging meer stripliefhebbers het grootste festival in zijn soort van Scandinavië ontdekken.

,,Het creëren van de ultieme ontmoetingsplaats voor een constant groeiende groep mensen met een warm hart voor strips was altijd ons uitgangspunt en daar past de nieuwe naam bij”, schrijven de arrangeurs.

Het 2012-stripfestival heeft twee thema’s. Het eerste is August Strindberg, de misschien wel grootste Zweedse schrijver ooit die aandacht krijgt in passende stripvorm. Het tweede is de combinatie van stripseries en muziek.

Het festival dit jaar staat ook even stil bij het overlijden op 27 maart van grondlegger en leider van het stripfestival gedurende de afgelopen 13 jaar, Kristiina Kolehmainen.

Alhoewel het Kulturhuset aan Sergels Torg het centrum is van het Stockholm Internationella Seriefestival, wordt het evenement op meer plekken in de stad gehouden.

Lees/zie ook: